“A duhet të hyjë Shqipëria në Bashkimin Evropian?”

Një temë shumë e nxehtë dhe e diskutuar në të cilën studentët tanë me kënaqësi morën pjesë dhe ndanë mendimet e tyre. Fokusi kryesor i debatit ishte mundësitë që merr Shqipëria me pranimin në Bashkimin Europian dhe përfitimet (ose humbjet për kundërshtimin e temës) vendi ynë do të fitonte nga kjo. Analiza që kjo temë […]

Grafikat e Ndryshme

Sot, më shumë se një temë diskutimi, klubi ynë u përqëndrua në një perspektivë të pikëpamjeve në lidhje me fotografitë dhe grafikat e ndryshme (të gjitha çështjet globale dhe të ndjeshme, si dhe tema sociale). reagimi nga anëtarët ishte befasues veçanërisht sepse nuk ju duhej shumë kohë për të arritur në të njëjtin përfundim kjo […]

Studimi brenda apo jashtë vendit, cili është vendimi i duhur?

Klubi i debatit në mbledhjen e kësaj jave debatoi për një nga temat që e shqetësojnë më së shumti rininë shqipëtare . Studimi brenda apo jashtë vendit, cili është vendimi i duhur? Nxënësit u ndanë në grupe pro dhe kundra largimit të studentëve shqiptarë. Ata treguan idetë e tyre te cilat i mbrojtën me argumente […]

“Bota dhe vendi ku jetojmë!”

Nxënësit e klubit të debatit duke shfaqur idetë dhe mendimet e tyre rreth temave të ndryshme që shqetësojnë botën, mjedisin dhe vendin e ku jetojmë. Ata treguan se dinë të japin argumente me vlerë me pikëpamje të qarta dhe të drejtpërdrejta, si dhe dëshirë të mëtejshme për të mësuar më shumë.​

Panairi i 21-të i librit

Klubi i Medias dhe Fotografisë vizitoi dje Panairin Kombëtar të Librit që vjen në vitin e tij të 21-të. Mes titujve të shumtë, nxënësit me syrin e tyre kritik, përzgjodhën tituj interesantë të letërsisë shqiptare dhe të huaj. Ftojmë të gjithë lexuesit të bëhen pjesë e Panairit!

Kampionati i Futbollit

Gjatë nëntor-dhejtorit 2018, në shkollën tonë u zhvillua Kampionati i Futbollit 2018. Çdo klasë përfaqësoi veten denjësisht me lojën e tyre. Përballja finale ishte midis klasës së 12 C dhe 10 A, ku kjo e fundit fitoi edhe kupën. E rëndësishme gjatë kësaj veprimtarie ishte përzgjedhja e të rinjve më të talentuar, të cilët do […]

Kursi i fotografisë nga Evis Kumi

Klubi i medias dhe fotografisë nga shkolla “Turgut Ozal” Tirane, në studion e Art Center Tirana. Patëm kenaqësinë të shijonim së bashku shpirtin e festave, me një workshop në studio.

Vizitë në Fakultetin e Shkencave të Natyrës (FSHN), në Departamentin e zoologjisë invertebrore dhe vertebrore.

Nxënësit e Klubit të Shkencës, të shoqëruar nga mësueset koordinatore të këtij klubi, Gerta Bidoshi dhe Aida Doci, ishin në një vizitë në Fakulteti i shkencave te natyres (FSHN), në Departamentin e zoologjisë invertebrore dhe vertebrore. Gjatë kësaj vizite, nxënësit vëzhguan skelete të kafshëve vertebrore, duke nisur nga peshqit deri te gjitarët. Gjithashtu, ata vëzhguan […]

Klubi Shpresa për Shoqatën Kombëtare të kujdesit për femijët me aftësi të kufizuara

Nënë Tereza: “E rëndësishme nuk është se sa japim, por sa dashuri kemi vënë në dhënien”.Edhe këtë vit me shumë dashuri dhe mund, Klubi Shpresa në bashkëpunim me nxënësit e shkollës sonë arriti të mbledhë pako ushqimore të cilat ju shpërndanë familjeve anëtare në Shoqatën Kombëtare e Prindërve për Kujdesin e Fëmijëve me Aftësi të […]

Seminar nga Dr.Isa Erbas, ”By discovering your intelligence you can achieve more success”

“Duke zbuluar inteligjencën tuaj ju mund të arrini më shumë sukses” ishte mesazhi i seminarit të 7 Inteligjencave dhe mënyrës sesi funksionojnë, mbajtur të premten nga drejtori i shkollës Dr. Erbas. Teoria shpjegon se çdo person ka mënyra të ndryshme të të mësuarit,duke përfshirë edhe inteligjenca të ndryshme të cilat përdoren në jetën e përditshme.