“Duke zbuluar inteligjencën tuaj ju mund të arrini më shumë sukses” ishte mesazhi i seminarit të 7 Inteligjencave dhe mënyrës sesi funksionojnë, mbajtur të premten nga drejtori i shkollës Dr. Erbas.

Teoria shpjegon se çdo person ka mënyra të ndryshme të të mësuarit,duke përfshirë edhe inteligjenca të ndryshme të cilat përdoren në jetën e përditshme.