Një temë shumë e nxehtë dhe e diskutuar në të cilën studentët tanë me kënaqësi morën pjesë dhe ndanë mendimet e tyre.

Fokusi kryesor i debatit ishte mundësitë që merr Shqipëria me pranimin në Bashkimin Europian dhe përfitimet (ose humbjet për kundërshtimin e temës) vendi ynë do të fitonte nga kjo. Analiza që kjo temë shkakton është ajo që klubi ynë është i vendosur për të bërë: të inkurajojë mendimin dhe lirinë e shprehjes.