Në vazhdën e aktiviteteve u organizua në shkollën tonë një takim me kritikun dhe studiuesin e njohur Sadik Bejko.
Në këtë takim kritiku Bejko na risolli në vëmendje figurën e shkrimtarit të shquar Ismail Kadare në të gjitha përmasat e krijimtarisë së tij. Biseda me të ngjalli dëshirë dhe interes për ta njohur veprën e Kadaresë që na ka bërë krenar në të gjithë botën.