Klubi debatit i shkollës sonë organizoi një ekskursion në Hidrocentralin e Vaut të Dejës, me qëllimin informimin e nxënësve për burimet energjetike të rinovueshme në Shqipëri, ide që lindi pas organizimit të debatit me temë: New Years resolution of Albania “Electrical resources future”. Nxënësit u informuan rreth hidrocentralit, kapacitetit të tij dhe mundesi që sjell për furnizimin e Shqipërisë me energji elektrike.