Klubi i librit sot në prani të nxenësve të klasave të 10 prezantoi projektin të cilin kishin muaj qe e pergatisnin .
Tema e projektit ishte “ Vlera e librit ” pra pjestarët e grupit kishin si synim të ndërgjegjesonin brezin e adoleshencës mbi vlerat e pa zevendesueshme të librit.

Projekti konsistonte : anketat e shpërndara disa muaj më parë në këto klasa nxorrën disa statistika.Këto statistika u gërshetuan me fakte të vërteta të marra nga studime të ndryshme në menyre që ta sjellnin sa më pranë realitetin tek nxënësit.
Prezantimi u be në mënyrë dialogu ku nxënësit pyeteshin dhe më pas pjestaret e grupit u tregonin atë cfarë në të vertetë ishte libri .
Prezantimi u prit mjaft mirë , nxënësit mësuan disa fakte të cilat në të vërtetë nuk i dinin dhe filluan ta shikonin librin nga një këndveshtrim tjetër.