Të njohësh historinë e familjes, të fisit, të fshatit, të qytetit, të krahinës e të kombit tënd, është më e para gjë e domosdoshme. Prandaj në kuadër të veprimtarive ekstrakurrikulare kemi zgjedhur moton: “Të njohësh historinë e popullit tonë, është krenari e të qenit shqiptar.”

Me një ndërthurje të historisë dhe bukurisë natyrore nxënësit e klasave të X-ta vizituan një nga qytetet me të bukura bregdetare të vendit tonë,Vlorën.

Nxënësit të klasave të XI-ta sot vizituan qytetet me rrugica piktoreske “Korçën” dhe “Shkodrën”.
Si qytete që ofrojnë gjithçka, ju dhanë atyre mundësinë të shijojnë traditën dhe kulturën e këtyre qyteteve .

Ishin nxënësit e klasave të XII-ta ata të cilë vizituan një nga qytetet me rëndësi të madhe historike të Republikës së Kosovës, Prizren. Aty ku rrugët, ndërtesat dhe çdo gjë mban gjurmë historie dhe të fton të bëhesh pjesë e saj!

Një aktivitet me katër destinacione të ndryshme, ku secili unik ne veten e tij.